lördag 21 december 2013

Kapitel 10. Hemligheter.

Saturnus var trodde inte att hon skulle kunna känna sig så lycklig på en planet så lång bort. Tankarna på det gamla hemplaneten fanns fortfarande där, men nu kände hon att de inte gjorde lika ont. -Vi ska ta reda på det någon dag, jag ska lära er allt jag kan. Vi ska vara galaxianer för alltid, vi ska aldrig glömma eller hur? Saturnus tittade ner på sin son och kände att hon fylldes av lycka och stolthet, men så hörde hon att ytterdörren smälla igen. Gordon var hemma. Hon hade börjat fundera på allvar som hon ska be honom att flytta ut, men varje gång hon tar upp det så blir hon kysst på ett sätt som får henne att minnas tiden då de först träffats. Men var han ens samma man?


Gordon var sällan hemma men Saturnus hade övertygat honom att ta hand om Natt över dagen medan hon åkte till gymmet. 
-OM du vill att han ska vara din son så måste du visa det, du kan inte tro att du blir en pappa bara för att du är hans biologiska fader. Alla vet att det inte betyder något!
-Ja, ja, ja! Jag ska ta hand om honom! Gordon verkade inte speciellt glad över det hela men stannade ändå hemma när Saturnus något tveksamt cyklade iväg. 

-HAHA! Vill du ha godiset? Ta det då! Ja ta det då! Om du vill ha något här i livet så måste du lära dig att ta för dig! Gordon skrattade åt Natts försöks att ta klubban. Han tröttnade dock efter en stund och gick för att prata i telefon. 


När Saturnus sedan kom hem kom hem hörde hon Natt skrika. Han var hungrig och ledsen och hon var URSINNIG på Gordon. Men Gordon hade gått i samma stund som hon kom hem, utan att ens säga hejdå. Men så arg som hon var brydde hon sig inte ens. "Jag ska ta ett rejällt snack med honom när han kommer hem, bah! Vart ska han ens? Han är ledig!" 



Ja, vart skulle Gordon? Gordon körde in till centrum för att sedan svänga in i festivalparken. Vid parkering väntade en kvinna, bara något år äldre än han själv. Hon vinkande och såg lycklig ut.

-Du är sen! Trodde inte du skulle komma! Kvinnan såg inte arg ut, hon hade skratt i blicken när hon slog Gordon lätt på armen.

-Jag fastnade på jobbet sötnos, men jag hann köpa dem här på vägen! Han tog fram en bukett han dolt bakom ryggen och kvinnan skrattade förtjust. Efter de stått och skrattat en stund tog Gordon henne i handen och ledde henne till bilen, vem vet vart de körde?



Ensam hemma, helt omedveten om vad Gordon gjorde mådde Saturnus dåligt. Hon spydde väldigt mycket och hann nästan inte ens få någon sömn eftersom Natt skulle ha mat och sällskap. "Om jag är gravid igen, varför mår jag då så mycket sämre nu? " Saturnus kröp ner i sängen och drömde en dröm där Gordon låst in henne i badrummet, hon hörde hur Natt skrek och hon bad honom att släppa ut henne men allt hon fick till svar var skratt.

Saturnus vaknade kallsvettig och hörde att Natt skrek på riktigt.


Med skyndande steg gick hon mot Natts rum och tog honom i sin famn. Vad hade hon gjort utan honom? Hennes egna son, hoppas att han ärver sin namnes personlighet och inte sin faders. 




2 kommentarer:

  1. Naaawww, stackars Saturnus. Och den där Gordon .... Grrr!

    SvaraRadera
  2. Han är ett as, men en ganska spännande karaktär som var både opålitligt och impulsiv. Men kanske framförallt en egoist.

    SvaraRadera