måndag 30 december 2013

Kapitel 18. Det är dags för bal!

Uranus såg hur sin mamma växte upp och visste att det nu var hennes tur, hon fann det något skrämmande. De var jobbigt att gå i skolan som de va, hon hade inga vänner och de enda som pratade med henne var Gator och Wilhelmina. Det enda positiva var att sedan Natt blivit tonåring så var han på ett annat ställe i skolan, så det betydde att hon var lämnad ensam i mellanstadiet. 

Uranus som hade fullt upp med annat blev förvånad när hon helt plötsligt kände att det var dags att förvandlas, förra gången det hade hänt hade hon varit på en annan planet med sina föräldrar omkring sig.


Saturnus betraktade stolt sina rynkor i spegeln. "Varje rynka är en erfarenhet, glöm inte det" brukade hennes mamma säga när hon var liten. Det stack till i magen när hon tänkte på sin familj. Fanns det någon som överlevde? Vad hände egentligen? Är hela planeten förstörd? Det enda sättet att ta reda på det är att komma ut i rymden!


Likt solen vandrar upp på himlen åldras man, utan att någon kan hindra det eller skynda på det hela, det samma var det för Uranus. Hon betraktade också sig själv i spegeln och fann en person hon inte kände igen. Kroppen hade utvecklats och vuxit. Hennes ögon som hade en väldigt ljust blå nyans var nu lite mer blåa än gula men pupillen var fortfarande bara en tunnskiva, men det var inte det värsta. Det värsta var de långa öronen. Hon stack ut vart hon än var. Natt brukar säga att när de var förvandlade så såg de nästan likadana ut som alla andra varulvar, men Uranus gillade inte att vara förvandlad heller. Som om folk inte stirrade som det var!

 Familjen Galaxy blev allt mer känd i staden, trots att Saturnus trodde att det skulle vara tvärtom. Sedan hade Saturnus börjat oroa sig lite för Uranus, det var snart dags för hennes märkning. Uranus färger skulle egentligen väljas ut av fadern, så Uranus färger hade fått bestämma sig själva, och det hade de gjort! Saturnus var dock glad för Uranus skull att de blev de lugnare färgerna Gul och Mörkblå. (på Galaxia ville ungdomarna ha så starka färger som möjligt, det var som någon fånig modetrend att ens färger bestämde ens personlighet!)

Men förutom färgerna så visste hon inte riktigt hur hennes märkning skulle gå till, hon hoppades att det gick lika bra att gå till sjukhuset eller en tatueringsstudio, förhoppningsvis skulle det göra mindre ont än lasern man vanligtvis använde. Sedan var det de tredje steget. Att välja ut vad hon representerade, men förhoppningsvis gick det bra också.


-Några dagar senare-
-UNNI! UNNI KOM NU! Natt kände på regnet som föll och visste att det var ett bra tecken, han hade alltid älskat regn och hans mamma sa att det var hans gener som saknade fuktiga Galaxia, en plats som ofta fanns i hans tankar men säkerligen aldrig skulle få se. Och var sjutton var hans syster?

-Unni, kom igen, det kommer bli kul! Och bilen väntar! Det är en limousin!

Uranus stod och drog i kavajen, hon ville inte gå på någon dum bal men hade lovat Natt att följa med. Hon kände så klart ingen men Natt sa att Gator kanske skulle komma.. de hade inte träffats sedan kalaset när hon fortfarande var barn.

-De kommer skratta åt mig. Alla andra flickor kommer ha klänning men jag vill inte!
-Då ska du inte heller ha det, lilla vargunge. Kom igen nu, din bror väntar och vem vet, det kanske blir kul? Ta dem alla med storm!

Uranus visste inte vad hon annars skulle göra så lyssnade på sin mamma och gick ut till sin bror och åkte mot balen.


När de skulle gå in så tog Uranus tag i sin bror. -Jag gillar verkligen inte sånt här. Kan jag inte smita iväg till gymmet istället? Eller hjälpa Mr Wolff med hans bil, han sa att jag får pengar om jag lyckas få igång den!
-Unni, Gator är där inne. Prata med honom en stund i alla fall, om det är tråkigt kan du alltid gå. 

Uranus skakade på huvudet, bal! Vad är ens det för trams? Dans och... vad man nu gör. Men hon tänkte att hon följer med in och pratar med Gator, alltså, för Natt skull.


När Natt kom in så fick han syn på Karin, och han kände hur knäna blev svaga. Hon stod i ett hörn med Wilhelmina som hade armarna om en kille i deras klass, men när hon fick syn på Natt så log hon. Även om Natt bara hade ögonen för Karin så var det många som vände sig om efter Natt och väldigt många flickor log mot honom, tills han gick fram och kramade Karin, då återvände deras blickar till deras dejtar.

-Vill du dansa med mig, endast mig i kväll? Natt ville bara känna hennes hud, hennes doft och se hennes ögon.

-Vem annars, om inte du? sa Karin och kramade honom igen, fast närmare och hårdare. Natt kände sig yr av hennes närhet, yr av lycka!

De dansade hela kvällen och pratade medan de gjorde det så tiden gick så fort att när det var dags att utnämna kvällens par så förstod han inte hur balen redan närmat sig sitt slut.

-Kvällens kung är.... NATT! Natt blev förvånad, men log åt de som stod kring honom och gick och hämtade sin krona. Han gick sedan tillbaka till golvet där alla samlats i ring, det var dags för ännu en dans. Han såg Karin stå där, upplyst av strålkastarna och hörde inte ens vem som blev utvald till drottning, utan såg bara en person. Karin.


Uranus såg Natt springa iväg till Karin och kände att hon log ett blekt leende och såg sig förvirrat omkring.
-Du är fin, enda flickan som inte har klänning men ändå finast av alla.
Uranus kände att hon rodnade och vände sig sakta om. Där stod han, Gator. Han var så nära att hon kunde se hans fräknar, så nära hade de aldrig stått varandra.

-Ska vi göra så här, vi dansar en dans för sakens skull sen kan vi gå ut och prata tills kvällen närmar sig sitt slut och smita in igen. Jag tror inte din bror kommer märka någon skillnad.

 Uranus nickade och kände hur rodnaden växte när han la sin arm kring hennes midja. De dansade, inte en dans utan tre. Sedan gick de ut och satte sig på bänken och pratade. I efterhand kan hon inte ens minnas vad de pratade om, hon var så upptagen av att insupa hela ögonblicket. 

När de sedan smet in igen såg hon sin bror kliva ner från scenen och deltog i applåderna, han förtjänade den där kronan. Han var den snällaste och bästa i hela världen, och hans kompis Gator.. Han var helt okej han också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar