fredag 13 december 2013

Kapitel 2. Glass...? Taxi...?

Saturnus ser inte riktigt ut som andra simmar och även om hon inte vet det själv så ska hon vara glad över att hon landat i Moonlight Falls där man är van vid.. annorlunda personer.


Saturnus upptäckte en stinkande låda på tomten och förstod att den var full med skräp, den påminde lite om deras containrar på Galaxia som hon lekt i när hon var liten. När hon var liten så ville hon nämligen ha en ny stol till sitt lilla skrivbord, men hennes föräldrar hade inte råd att köpa en. En dag såg hon en stol i containern som hon tog hem och gjorde om. Till slut var det mesta av hennes möbler från den där containern, hon log åt minnet och dök sedan rakt in i containern.  Och tacka sin lyckliga stjärna, hon fann en stol som vinglade och ett gammalt bord. Saturnus satte upp dem och kände sig stolt men hungrig, och som hon stank.

Saturnus hörde ett konstigt pinglande och mot henne kom något slags fordon, det såg väldigt primitivt ut och såg mest ut som en färgglad låda på hjul. 

Hon sprang fram till den låtande fordonet som stannade innan hon ens kommit fram. Där inne satt en väldigt konstig person, med konstiga öron och... VITA ögon, eller ja. Det var vitt i dem. Saturnus blev så chockad att hon bara stannade upp och stirrade.

-Ska'ru ha nått eller? sa personen och granskade henne. Efter en suck så lutade sig mannen (hon tror det var en man) ut igenom rutan och granskade henne ännu mer nogrannt.
-Ja du vamig en konstig en, vettu vad? För att ja e så hygglig kan du få en alldeles gratis, men du borde ta en taxi till gymmet och ta dej en dusch. Du stinker..




Saturnus svarade stackande -Eh, ja... va..? Taxi?

En tystnad med lång ögonkontakt. Mannen suckade ännu djupare och tog upp någon typ av kontaktföremål och ringde någon. Innan han körde iväg kastade han till henne en "glass" och sa att henne att vänta tills taxin kom.

Saturnus kollade på fordonet då det körde iväg och började äta på glassen. Den var söt och kall, men ganska god. Och när hon ätit upp dem kom ett annat fordon fast mindre med en annan man i.
-Ja, du var mig en konstig prick du. Men, hoppa in så skjutsar jag dig till gymmet.

Saturnus hoppade in baksätet på "taxin" och pep till när den körde, den skumpade och knakade och var rent fruktansvärt att åka i. När de väl var framme störtade hon ut och kräktes. Om det var färden eller den där glassen vet hon inte men hennes kropp är inte van vid detta ännu.



Efter ha letat sig fram till duschen (som tog säkert 1 timma innan hon förstod hur man skulle få ordning på) så försökte hon prata med en av de konstiga personerna som var på gymmet. Det var en kvinna såg hon med en gång, eftersom hon insåg att de var inte alls olika hennes eget folk.

Dock gick det inget bra, hon försökte förklara för kvinnan hur hon kommit hit men Saturnus vet inte riktigt hur man kommunicerar med folk på den här planeten ännu... 

Och som om det inte skulle varit nog! Det kom ett SPÖKE och skrämde slag på Saturnus, som efter att hon vaknat upp på golvet med en ring med folk runt henne, skyndade sig hem.



Efter en lång dag ville Saturnus bara sova, hon tittade upp mot stjärnorna och undrade om hon var ensam kvar, fanns det någon kvar från Galaxia?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar