fredag 31 januari 2014

Kapitel 34. Återanvändning.

 Uranus hade svårt att sova, och det var inte bara för att Oberon vaknade på natten, inte heller för att hon tänkte på Saturnus. Hon kände sig instängt av att vara hemma. När Gator frågade om de kanske skulle flytta ut Oberon till det stora rummet som var utanför deras, för att hon skulle sova bättre, fick hon ide.

-Ta mammas rum. Det ska inte behöva stå tomt och då hör vi honom fortfarande när han vaknar.
Gator log och nickade och pussade hennes panna innan han gick för att börja plocka ordningen där inne.
Det hela tog två dagar och Uranus hade blivit ivrig över att se resultatet.

-Okej, inte tjuvkika nu då! Gator ledde in henne i rummet och höll för hennes ögon. Hon försökte tjuvkika men såg inget för hans fingrar.

-Nu får du se! Gator släppte ner sina händer och Uranus drog efter andan. ”Att han gjort allt detta på två dagar trots att han jobbat!” Gator såg på henne med ett ivrig min i ansiktet.

-Det är perfekt! Uranus kysste honom och höll kvar honom i sin famn, han var perfekt. Hon tittade på hans fräknar och var glad att han tyckte om henne lika mycket som hon tyckte om honom.


Uranus släppte honom till slut och gick in i rummet bredvid som var huset läshörna. Det var här hon sitt sin mamma för sista gången. Hon föll i gråt igen. Hon kände sig känsligare än vad hon brukade i dag. ”Men sorgen går väl upp och ner antar jag” tänkte Uranus.
Uranus var väldigt förtjust i att springa och jogga men sedan Saturnus bortgång hade de inte skett en enda gång så hon hade börjat gå upp i vikt. Men det kunde också bero på att Gator försökte pigga upp henne med fantastiska middagar varje dag. ”Det är som om han försöker laga bort sin sorg.”




Uranus mindes plötsligt att hennes mamma brukade förslå ett barn när man kände sig nere. Eller glad, eller mätt eller trött eller pigg. ”Den här planeten är för torr, det väger man upp med ett och annat riktigt långt bad” Brukade hon säga.
Uranus gick in badrummet och tappade upp ett varmt bad och när hon skönt ner i det varma bubbliga vattnet kändes det faktiskt lite bättre. Hon skulle nog ut och springa sedan.





Efter badet gick hon in Oberons sovrum och såg Gator bädda om honom. ”Vad hade jag gjort utan dig Gator? Jag orkar knappt någonting, men du verkar orka allt.”
Hon stod där och betraktade honom och han ryckte skrämt till när han såg henne och skrattade sedan.
-Du skrämde mig, vad står du där och smyger för? Uranus gick fram och ställde sig bredvid honom och tittade på Oberon. Han var ett väldigt tyst barn, han var vaken och låg mest där och tittade på dem med armarna svajande längst med sidorna.
-Ville bara kolla till mina favoritkillar. sa Uranus.



-Jag tänkte även säga att jag tänkte gå ut och jogga lite, behöver lite frisk luft.
Gator nickade och följde henne till dörren och Uranus kände hur han betraktade henne när hon började jogga där ifrån.
Hon kom inte långt innan hon kände illamåendet komma tillbaka och hon saktade in. ”Detta ständiga illamående! Har inte mått så här illa sen..” Uranus drog efter andan och gick förbi affären för att köpa ett test.
Hon lånade affärens toalett och när hon betraktade sig själv i spegeln så blev hon så säker att hon knappt behövde ta testet. Hon hade gått upp mycket i vikt.. men bara över magen.
Hon tog testet för säkerhetens skull och ja, visst var hon gravid, testet visade också att hon var långt gången. Hur kunde hon varit så blind? Hon tog taxi hem och tänkte att det var lika bra att berätta för Gator med en gång.




När hon kom hem så såg hon att Gator låg i soffan med en bok tappad på golvet, hon log mot honom. Han slet så hårt. Hon hjälpte honom till sängen och upptäckte att hon själv var trött och somnade strax.
Dagen efter så vaknade hon av att Gator gäspande satt på sängkanten och sträckte på sig.
-Du, vår lilla flock kommer snart bli större.
-Vår flock kommer bli större? Gator tittade nyvaket och frågande på henne och brast snart upp i ett leende.
-Fler vargungar? Uranus nickade och han la sig i sängen igen och kysste henne.
-Jag har alltid velat ha en stor flock! Gator gick från sovrummet med extra mycket stolthet i stegen för att ta en dusch och Uranus tänkte att hon skulle spendera dagen med att träna lite, lite stillsam träning får duga för springa orkade hon inte!

Hon fick sällskap av en liten tomte, det var långt ifrån den första hon sett, de hade börjat krylla med tomtar av olika slag på tomten men hon lät dem vara. Även om denna var väldigt närgången.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar