söndag 2 februari 2014

Kapitel 37. Makeover dags!

 Det var tisdag och på väg hem från jobbet för att fira sin äldste sons och pojkväns födelsedag hörde hon chefen ropa på henne.
-Uranus, vänta lite!
Uranus suckade. Hon hade arbetat över väldigt mycket det senaste och tänkte inte göra det idag, inte på Oberons och Gators födelsedag. Men det var trots allt hennes chef så hon vände sig om.
-Yes boss?
-Du får en löneförhöjning och bonus som du får nu med en gång. Han stack en check i handen på henne. Hon blev alldeles chockad men innan hon han säga något fortsatte han:
-Du förtjänar det och du får också en befordran tillsammans med löneförhöjningen. Hem och fira med din familj och kom tillbaka på fredag.
Löneförhöjning, befordran och två dagar ledigt? Yes! Uranus blev så glad att hon stannade i klädaffären på vägen hem och köpte lite nya kläder. När hon tjänat i hop lite pengar skulle hon ta Gator på en riktigt dejt.


När Uranus kom hem så mötte hon Gator i dörren, han hade en hel hög med tvätt som han hängde upp på räcket.
-Vad har hänt med torktumlaren..?
-Merkurius har spytt hela dagen. Allt är smutsigt och torktumlaren går på konstant men nu har jag bara börjat slänga ner allt i badkaret. Jag har inte hunnit baka tårta eller någonting men vi kan fira min födelsedag någon annan dag, det är Oberon jag är orolig för.
-Jag tar fram lite glass så får han äta hur mycket glass han vill istället. Ska vi in till sjukhuset med Merkurius? Gator skakade på huvudet.
-Det behövs inte sa doktorn, inte än. Och så fort hon slutar spy så behöver vi inte oroa oss längre, nu har hon faktiskt inte spytt på 30 minuter.

Uranus skyndade sig in och kollade till barnen och Merkurius verkade äntligen ha somnat, så Uranus lyfte försiktigt ned henne i sin säng.
Puck låg i sin spjälsäng och Oberon stod och lekte med honom genom spjälorna.
-Du är en sån duktig storebror som tar hand om dina syskon trots att det är din födelsedag. Nu ska du få massa glass för att du varit så duktigt.

Men de kom inte mer än ett par steg fören han började växa, det var redan dags!


Oberon växte upp till en fin pojke! Väldigt gul i huden och sin morfars hårfärg! Att det kan hoppa en generation, det visste hon inte.
Oberon har egenskaperna:
Virtuos
Konstnärlig.


Gator gick in för att kolla till Merkurius när han kände att han också var på väg att åldras och blev överlycklig när han insåg att Merkurius inte bara hade slutat spy utan också hade somnat!
Det kunde bli en bra dag ändå!

Han gick ut och såg Uranus och gav henne en puss och berömde hennes nya outfit,
-Jag kanske också borde göra en makeover, kanske lite tråkigt att alltid ha samma gula skjorta?
-Det har vi råd med nu, jag har fått bonus! Uranus visade honom för första gången och de jublade, även om de jublade ganska tyst. Oberon stod bredvid dem och kramade sin mamma och log. Han var lika talsam som Uranus var när hon var barn.
-Du ska få en nya säng, och ett nytt rum. Vi ska bygga om lite!
-Oh, men kan jag få behålla samma tapeter. frågade Oberon. -Jag gillar mina tapeter. Gator skrattade och rufsade om Oberons hår och sa att han fick ha vilka tapeter han ville!

Det blev en helt ny våning till huset! Baksidan.



Framsidan:


Våning 1.


Våning 2.


Gator och Uranus somnade tidigt medan Oberon betraktade sitt nya rum. Han upptäckte att han hade perfekt utblick över sjön här ifrån och tittade på vattnet tills hans somnade. Men sedan vaknade han av en konstig känsla i kroppen.
Han reste sig upp och skulle precis ropa på sin pappa men istället för rop kom det ett ylande läte.


Gator hörde ylande och kastade sig upp för trapporna in i sin sons rum.
-Du är en vargunge! Jag började nästan tvivla på det. Var det läskigt att förvandlas?
Oberon kollade med stora ögon på håret som vuxit ut på hans armar och klorna.
-Nej, detta är JÄTTECOOLT. Gator log mot honom igen och visste att Oberon inte skulle sova något i natt. Han mindes själv sin första förvandling.


-Ut i trädgården med dig och lek av dig lite. Men du låter bli din mammas trädgård!
-Okej pappa! Sa Oberon som kastade sig förbi honom i sån fart att Gator nästan föll omkull. ”Det är bra att hela huset är fullt av galna vargar så ingen längre blir förvånad.” tänkte han medan han gick tillbaka ner för att gå och lägga sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar