onsdag 5 februari 2014

Kapitel 39. Att ta vara på de små tillfällena.

Uranus var kanske

inte alltid den stabilaste och lugnaste av personer, så bara någon dag efter att hon fyllt år så upptäckte hon varit hennes konstiga beteende kom ifrån. Hon genomgick en medelålderskris.
När hon såg sig i spegeln var hon trött på sin frisyr så hon bestämde sig att testa att ha längre hår.
-Nämen! Sicken snygging. Hade kommit in badrummet utan att hon ens märkte det. Hon log åt hans kommentar och kramade honom.

-Vet du, den stora vargungen är i skolan och de små sover, ska vi ta en paus och bara göra inget alls? Uranus nickade åt hans förslag och de gick ut och satte sig i solen. Uranus gillade att sola, även om hon snabbt kände sig torr och föredrog att göra det nära vattnet där det är fuktigare.

Uranus tittade på Gator som satt och log i solskenet, hon kunde nästan se hur fräknarna spred sig av solljuset. De där fina fräknarna hon tyckte så mycket om.
-Jag vill att du ska veta att jag är väldigt tacksam över att du är du. Hade inte klarat av att ta hand om hela familjen själv, vi är en flock med galningar.
-Det är vi, och jag gillar det. Vem bryr sig om att det brukar vara kvinnan som är hemma? Jag föredrar det framför att jobba, och du föredrar att jobba. Så vilken tur att vi fann varandra eller hur?

Uranus nickade. Det var det verkligen.


Men lugna stunder är kortvariga i ett hus fullt av varulvar. Uranus skulle iväg till en match och Gator behövde laga mat så att Oberon fick i sig lite mat innan han försvann in i sitt rum. Han var inte speciellt sällskaplig den där, men å andra sidan så är inte hans mor det heller.
Gator släppte ut de små en stund för att äta med Oberon.
-Hur går det i skolan?
-Bra. Bilden är roligast.
-Det kan jag tänka mig, du som är så duktig på att måla och rita.

Oberon log och tittade ner i tallriken, Gator skulle precis skämta lite med honom när han hörde ett oljud från övervåningen. ”Merkurius igen antar jag” tänkte Gator medan han skynda upp för trappan. Och visst hade han rätt.
Merkurius tränade sina små klor på en stol.


-Merkurius! Nej, man river inte sönder familjens möbler. Riv på dina leksaker eller något. Gator plockade upp Merkurius och bar in henne i sitt rum och såg Puck stillsamt leka med xylofonen. Han lekte inte med någon annan leksak, förutom...
Gator hade fått ett paket när barnen var små, det var från någon avlägsen faster han aldrig hört talas om, och i paket låg en konstig och ganska ful docka. Oberon hade kastat en blick på den och skakat på huvudet, Merkurius gick fram och rev och bet i den och kastade sedan bort den, men Puck. Puck tyckte om den från första stund så han hade fått behålla den.
Gator visste inte riktigt om han skulle tyckte det var gulligt eller konstigt att han ibland kunde höra Puck prata och sjunga med den när han var ensam i sitt rum.


När Gator fått tvillingarna i säng fann han Oberon sittandes vid skrivbordet där han pluggade.
-Vill du ha hjälp med något? Frågade Gator.
Oberon skakade på huvudet. Han var väldigt fokuserad. Gator gick ner för att sätta på en tvättmaskin men kunde inte låta bli att oroa sig lite över Oberon. Inte för skolan, det gick bra för honom i skolan utan snarare för att han inte hade så mycket vänner. Enda han brukade leka med var sin kusin Teresa och hon var ganska mycket äldre än honom.
men å andra sidan verkar han inte lida av det. Jag hade mängder av vänner i hans ålder, men han är ju sin mammas son..”


Uranus kom hem och var väldigt trött och svettig.
-Vill du ha lite massage? Frågade Gator.
-Tack, men nej tack. En dusch, lite käk och sen ska jag sova. Ska du också duscha? Uranus log ett slugt leende.
-Självklart! Det är så trist att duscha själv.

Gator hade sovit ganska länge och var i djupsömn när han hörde Merkurius skrika. Uranus låg med håret rufsigt och i hela ansiktet och verkade inte höra henne alls. Och det var väl tur, då hon skulle upp tidigt morgonen efter.

-Hur är det med dig? Merkurius grät och när han la handen på hennes panna kände han att hon hade feber igen. ”hur är det möjligt? Hon har varit frisk i typ 2-3 dagar bara!”
Som alltid somnade hon efter att han gett henne en febernedsättande tablett och gått runt med henne i famnen en stund. Men efter han lagt ner henne stannade han kvar, varför var hon så sjuklig?
Ja, vissa har väl bara otur antar jag. Men det blir nog bättre när du blir större.”



Ett par dagar senare...

-Är hon tillräckligt frisk tror du? Uranus hade slutat lite tidigare men solen var ändå på väg ner så de hade inte mycket tid över. Det hela var Uranus ide och Gator förstod att hon hade blivit väldigt besviken om det inte hade gått, hon ville göra något med familjen.

-Japp, fortfarande ingen feber! Så vi kan åka nu!
-Yey! Till och med Oberon var glad över att lämna hemmet för en gångs skull.




När de kom fram badade de tillsammans, även om Uranus och Merkurius stannade på land och hejade på de andra. Puck höll i början hårt i Gator men försökte sig sedan slänga sig iväg ensam i havet.
-Nähe du! Den gubben går inte, du har precis lärt dig gå och simma kan du ju inte alls. Busiga vargunge.
Oberon hade också varit väldigt tveksam först, men sedan sprungit omkring i vattnet som barn brukar.
När solen gick ner så grillade Uranus lite korv till familjen och Gator försökte hålla kolla på Merkurius som var lite missnöjd med att hon inte hade fått bada och därför försökte rymma, medan Oberon och Puck satt och lekte i sanden.

Det var inte en heldag, inte ens en lång dag. Men Uranus log större och oftare än hon gjort på länge.


När de kommit hem så gick Uranus upp med tvillingarna.
-Du borde få ta en paus ibland. Gator var tacksam över det men efter en stund blev han rastlös.

Han satte på en tvättmaskin, diskade, rengjorde badkaret och satt sedan och läste en stund. Men han var fortfarande så ivrig efter dagen de haft tillsammans att han inte ville sitta still. Tur i oturen hörde han ett plaskande ljud i köket.
Diskmaskinen var sönder. Igen.

Ja, det är nog tur att vi har så många ungar, vad skulle jag annars göra av all energi?” Tänkte Gator medan han pillade på diskmaskinen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar