fredag 7 februari 2014

Kapitel 40. Tvillingarnas födelsedag.

Det var en varm dag med lagom mycket vind, sommaren började närma sig höst och det var dags att ha kalas.

Gator grillade hamburgare och väntade på att Natt och Teresa skulle komma. Eftersom de inte hade haft något kalas för Oberon så hade Gator föreslagit att de skulle fira honom tillsammans med de tvillingarna. Oberon verkade tycka det var en bra ide.
-Hellre det. Vill inte stå helt i fokus själv, det känns konstigt.

Gator tänkte på Oberons ord. Kanske var det en dum ide, det kanske vore bra för Oberon att stå i centrum ibland. Han verkade gjorde bra ifrån sig i skolan men var inte med på några aktiviteter. Han pratade med klasskamraterna men följde aldrig med dem hem.

Bara han inte känner sig ensam?” Tänkte Gator, men tankarna avbröts av att han hörde Oberons låga skratt. Han jagade Puck över gräsmattan och Puck skrattade av skräckblandad förtjusning i den mån att han hela tiden föll omkull.


Att leva i en varulvsfamilj var inte nytt för någon av de inblandade, men ibland tänkte Uranus att det kanske var bra att deras veranda låg på baksidan av huset.
Alla åt flera burgare och pratade länge med varandra. Puck och Merkurius hade ketchup överallt så med hjälp av Teresa gick Uranus och tvättade av dem medan Gator och Natt åt upp resterna.

”Hungrig som en varg” heter det ju.


Oberon satt med och åt en stund men gick sedan för att leka ensam. Han föredrog att vara ensam. Han kunde se sin pappa titta oroligt på honom ibland när han sa att han hellre pluggade än lekte, hellre målade än spelade. Men det var det han trivdes med.

Jag älskar min familj men de kan vara så... stökiga ibland. Jag vill ha lugn, ro och tystnad så jag kan tänka, måla eller kanske bara titta på allt som finns i världen.”


Uranus visade Natt hur fint fröna han skickat vuxit.
-Det är två plasmabuskar, vad jag nu ska med dem till, någon paprika men här, är min stolthet. Ett pengaträd!
-Får man hittelön då? Natt skrattade och betraktade stolt sin systers trädgård. Men Uranus tittade på klockan och insåg att det började bli sent och barnen hade fortfarande inte ätit tårta.
-Dags att äta tårta, vi har köpt två eftersom du är här. Skämtade Uranus.

Gator stod i köket med tvillingarna krypandes omkring honom och först ut var Merkurius.


Merkurius var lite gnällig och verkade inte alls lika glad som Puck. Puck var överlycklig över att få blåsa ut ljusen och ville helst av allt ha tårtan för sig själv.


Merkurius som barn! Merkurius är ganska sjuklig av sig, och fryser väldigt lätt. Nu när hon lärt sig läsa spenderar hon hellre tiden med att läsa en bok och ta det lugnt än att springa omkring och leka.

Merkurius har egenskaperna:
Excentrisk
Geni
Lättimponerad.



Puck är... Puck. Han är lugn, men inte tillbakadragen som sin bror Oberon. Han är också motsatsen till sin lugna kalla syster. Han vet vad han vill här i livet och tänkte inte slösa bort livet på tråkigheter. Han vill ut och resa och har börjat intressera sig för att spela instrument.


Puck har egenskaperna:
Slabbig
Gillar värmen
Tankspridd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar