söndag 9 mars 2014

Kapitel 50. Merkurius resa börjar.

När Merkurius vaknade trodde hon först att hon var hemma, men insåg snabbt att hon inte var det.
Hon satte sig upp och såg sig omkring.
"Det är något som inte riktigt stämmer.. Är detta sjukhuset?"

Rummet var stort och kliniskt med ett avlopp i mitten av golvet, men ljuset var konstigt och luften som strömmade in från taket kändes... konstig.


Merkurius satte sig upp och märkte att kläderna hon hade på sig av sjukhuskläder fast utan någon märkning med sjukhusets namn. När hon såg sig omkring såg hon att det av en avdelning i ena hörnet med toalett, badkar och handfat, fast det stod helt öppet..

På andra sidan rummet var en stol, ett litet kylskåp och något konstig maskin och en... stege..?

"Vad ska man med en stege på sjukhus till?"


Stegen gick upp igenom ett hål i taket.. men vart ledde den?


Den ledde till ett litet trångt rum (om man ens kunde kalla det ett rum) där det enda som fanns var en dörr.. Men vart ledde den dörren?


Jo den leder till ett större rum fyllt av lådor och sjukhusmaterial. Där satt även Ellen vid en dator och tittade på sitt anteckningsblock medan datorn startade igång med ett lågt brummande..

Det var en gammal dator, inte en man inte sett ens på sjukhus på många år. 


Men det mest mystiska var att det stod en stor whiteboardtavla som nästan såg ut att vara dit placerad för att försöka täcka dörren. Vad är det här för rum?


I rummet fanns det ännu en dörr, som ledde direkt ut i det fria. Men det såg då inte alls ut som sjukhuset.


Det såg ut som en verktygsbod, med elskåp, verktyg och en stor låda på ena kanten. Men om du gick närmare den stora lådan så skulle du höra att den lät lite, och om du satte handen bredvid den så hade du känt att den sök in luft.

Men vad är detta för verktygsbod? Vart finns den? 


Hade du backat ytterligare skulle du upptäckt att det var samma verkygsbod som den som stod bredvid sjukhuset... Men varför hade den en stor underjordiskt rum? Och varför var Merkurius där?


Merkurius klättrade upp för stegen och gjorde en fruktansvärd upptäckt. Dörren som ledde ut till det stora rummet och i sin tur ut i friheten, den dörren var låst. Och hur mycket hon än knackade, ropade, bankade eller skrek... så kom ingen och öppnade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar